mandag den 19. september 2011

Hvad kan man lave på en søndag?


Et af livets helt store spørgsmål kan nogengange være, hvad man skal bruge sin søndag på.
Nogen gange har du måske lyst til at slappe af, og lave ting der ikke involverer for meget fysisk anstrengelse. Andre gange kan du have lyst til at stå tidligt op og virkelig få noget ud af dagen. Ligemeget hvad du har lyst til, er der nogle idéer her.


Afslappende ting du kan lave på en søndag.

  • Lej nogle film, smid dig på sofaen, og nyd din sidste dag i weekenden. Dette er måske ikke en banebrydende idé, men det kan faktisk godt gå hen og blive spændende. Inden du drøner ned i  Blockbuster og lejer 3 film der lige er udkommet, så kan du i stedet at prøve at surfe lidt rundt på internettet først, og finde ud af hvilke film der virkelig er værd at bruge tid på at se. Du kan f.eks. gå ind på IMDB.com. IMDB står for International Movie DataBase, og er en portal hvor alle film, tv-serier, skuespillere osv. er repræsenteret. Både anmeldere og normale brugere af siden afgiver stemmer på alle film og serier de har set, og på den måde har de udviklet en liste over verdens 250 bedste film (http://www.imdb.com/chart/top). Selvfølgelig kan der være film på listen du allerede har set, men start fra toppen, og brug din søndag på at se nogle af verdens bedste film. Efter du har set en film kan du gå ind på hjemmesiden igen, og stemme på om du nu også synes at filmen var en af verdens 250 bedste. Hvis du ikke er i humør til at se seriøse film, som oftest findes på listen, kan du tage deres liste over verdens 100 dårligste film, selvom dette lyder ånsvagt at bruge tid på, kan det faktisk være virkelig sjovt at se hvor dårlige nogle film kan være.

  • Lav en voldsom omgang morgenmad/brunch/middagsmad til dig selv eller andre. Hvis du gerne til nyde livet på din søndag, er der så noget bedre end at starte dagen med en ordentlig omgang brunch? Hvis du er i forhold, kan dette være en perfekt måde at score ekstra point på den konto, og hvis ikke skal du selvfølgelig bare nyde at der er mere til dig selv. Men stå op af sengen og træk i dit grimmeste søndags tøj, og drøn til den nærmeste butik hvor du kan købe alle ingredienserne til dit ynglings "jeg er lige vågnet" måltid. Hvis du ikke har idéer til hvad du skal købe, skriver jeg lige mit ynglings måltid, som er en blanding af Amerikansk brunch, og Engelsk morgenmad. Du skal bruge:
Æg (til scrambled eggs, omelet eller spejlæg)
Brød (til evt. at riste)
Bacon (Ninjatrick: 3 - 4 min. i mikroovn på noget køkkenrulle)
Små pølser
Baked Beans
Ketchup
Frugter
Evt. små pandekager

  • Ring eller skriv til gamle venner og bekendte. Det er altid rart og hyggeligt at snakke med folk man ikke har snakket med længe. Derfor synes jeg at det er en perfekt idé noget at lave på en søndag. Grib telefonen, og ring eller skriv til nogle du ikke har snakket med i lang tid. Hvis du ikke gider sidde med telefonen, kan du også benytte Facebook eller andre sociale medier. Der er du sikkert i forvejen venner med folk du ikke snakker synderligt ofte med. Men stik dem en besked, og hør hvordan de har det. Måske har de oplevet noget spændende. Det er altid vigtigt at holde sit netværk kørende, og pleje det ofte.


Produktive ting du kan lave på en søndag.

  • Ryd op, gør rent, og om arranger. En søndags klassiker for friske mennesker er selvfølgelig at rydde op og gøre rent. Tag en ordentlig hovedrengøring og hav det godt med dig selv og dit hjem bagefter. Hvis du skal peppe denne aktivitet lidt op, kan du prøve at om rokere en smule i dit hjem. Start med at sæt dig ned og og gør dig nogle tanker om hvordan ting kunne placeres anderledes. Du kan eventuelt tegne nogle skitser på papir, og derefter prøve at gå i krig med projektet. Det behøver ikke at være en hel om arrangering af hele dit hjem, men hvis bare en lille ting kan flyttes til et nyt sted, kan du ende med at opnå et pænere eller mere praktisk resultat end det du havde. 

  • Vask, støvsug, og rengør din bil. I forbindelse med at have ryddet op og gjort rent i sit hjem, kan du også flytte dit fokus til din bil. Den trænger garanteret på en eller anden søndag til en rengøring, og vask. Så giv bilen en god vask, enten selv eller i vaskehallen, og en ordentlig tur med støvsugeren og en klud. Hvis du vasker bilen i en vaskehal, kan du ofte gå ind i den tilhørende butik, og låne diverse rengørings midler til bilen, både uvendigt og indvendigt helt gratis!

  • Ryd op i dit elektroniske rod, på computeren, mobiltelefonen osv. Mange kender sikkert godt det at have skrivebordet på computeren lidt for fyldt. Brug noget tid på at rydde op, og organisere dine elektroniske ting på computeren og mobilen. Det kan f.eks. være  din email konto, hvor du kan slette, arrangere og placere emails i forskellige mapper osv. Du kan også afinstallere alle de programmer du ikke bruger længere. Kør en antivirus scan, og en spyware scan. Arranger alle dine dokumenter på computeren i forskellige mapper, med navne der passer til indholdet. Dette kan du også gøre ved alle dine billeder, sange, videoer osv. På din mobiltelefon, kan du slette gamle numre, rydde op i dine SMS'er, billeder, musiksamling osv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar